SIA "Alūksnes slimnīca"

2019.-2022. gads

Alūksnes slimnīca noslēdz līgumu par Eiropas savienības fonda projekta īstenošanu

 


 

2019. gada februārī Alūksnes slimnīca un Centrālā finanšu un līgumu aģentūra parakstīja līgumu par Eiropas Savienības fonda projekta īstenošanu 978 242,00  eiro apmērā.

Projekta mērķis ir veselības aprūpes infrastruktūras un medicīnas tehnoloģiju atjaunošana Alūksnes un Vidzemes slimnīcās, uzlabojot kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību Vidzemē, jo īpaši sociālās, teritoriālās atstumtības un nabadzības riskam pakļautajiem iedzīvotājiem. Uzlabojot infrastruktūru un tehnoloģijas, pacientiem ar zemākiem ienākumiem būs pieejami kvalitatīvi veselības aprūpes pakalpojumi tuvāk dzīvesvietai.

Projekts tiks realizēts kopā ar sadarbības partneri Vidzemes slimnīcu. 

Projekta ietvaros Alūksnes slimnīcā paredzēts iegādājoties jaunas tehnoloģiju iekārtas vairākiem profiliem un, attīstot rehabilitācijas un fizikālās medicīnas profilu, uzlabot kvalitatīvu ambulatorās un stacionārās veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību Alūksnes, Apes, kā arī tuvāko novadu iedzīvotājiem. Kā arī uzlabot un nodrošināt pieejamību visām iedzīvotāju grupām, jo īpaši sociālās, teritoriālās atstumtības un nabadzības riskam pakļautajiem iedzīvotājiem.

Sadarbības partneris Vidzemes slimnīca iegādāsies mūsdienīgas medicīnas tehnoloģijas – pacientu gultas Terapijas 1 nodaļā un Dzemdību un Ginekoloģijas nodaļā.

Infrastruktūras pārbūves darbi un jaunu tehnoloģiju iegāde tiek veikta projekta Nr. 9.3.2.0/18/I/017 “Veselības aprūpes infrastruktūras un medicīnas tehnoloģiju atjaunošana SIA "Alūksnes slimnīca", un medicīnas tehnoloģiju iegāde SIA "Vidzemes slimnīca", uzlabojot kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību Vidzemē" ietvaros, kuru līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds ( ERAF) 85 % apmērā un 9% valsts budžeta finansējums, pašu uzņēmumu līdzfinansējums 6%.

Uzsākta projekta īstenošana

Pašlaik slimnīcā īsteno projektu Veselības aprūpes infrastruktūras un medicīnas tehnoloģiju atjaunošana SIA "Alūksnes slimnīca", un medicīnas tehnoloģiju iegāde SIA "Vidzemes slimnīca", uzlabojot kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību Vidzemē" – jau top tehniskā dokumentācijai jaunajai rehabilitācijas nodaļai un tiek iegādāts mūsdienīgs, jauns aprīkojums visām slimnīcas nodaļām. Iegādāti pulsa oksimetri, medicīniskie sūkņi, perfuzori pretsāpju un anestēzijas līdzekļu ievadīšanai, infūzijas sūkņi, pārsienamie galdi, neiromuskulārās pārvades bloks, defibrilatori ar ārējo kardiostimulāciju, kušete, un jauni datori.
Visām nodaļām iegādāti jauni pacientu transporta rati un monitori pacientu nepārtrauktai novērošanai ar asinsspiediena mērīšanu. Plānojam iegādāties rentgena aizsargtērpus darbam operāciju zālē, kur strādā ar loka rentgenu, kā arī ārējās kaulu fiksācijas aparātus un jaunu operāciju galdu otrai operāciju zālei. Būs jauna plaušu ventilācijas iekārta, spirogrāfs ārējās elpošanas funkciju noteikšanai, holteris sirdsdarbības izmeklēšanai, polipektomijas iekārta un ultrasonogrāfs. Ir iegādātas jaunas gultas pacientiem – ar skapīšiem, pretizgulējumu matračiem, kā arī pacientu transporta rati.

 Alūksnes slimnīca turpina attīstīties

Alūksnes slimnīca turpina attīstīties un darīt visu iespējamo, lai gādātu par pacientu ērtībām, drošību, ārstnieciskā procesa uzlabošanu un lai darbiniekiem atvieglotu savu pienākumu veikšanu. Par projekta Veselības aprūpes infrastruktūras un medicīnas tehnoloģiju atjaunošana SIA "Alūksnes slimnīca", un medicīnas tehnoloģiju iegāde SIA "Vidzemes slimnīca", uzlabojot kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību Vidzemē"  ietvaros veiktajām darbībām, lasiet jaunākajā 2019.gada 6.decembra Alūksnes un Malienas ziņu numurā.


Ārstniecības kvalitātes uzlabošanai Alūksnes slimnīcā,  iegādātas jaunas medicīniskās iekārtas

Mūsdienīgas medicīniskās tehnoloģijas ir ļoti būtiskas, lai uzlabotu ārstniecības kvalitāti, pieejamību, pacientu drošību, kā arī ieviest jaunus medicīniskos pakalpojumus. Lai uzlabotu kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību, jo īpaši sociālās, teritoriālās atstumtības un nabadzības riskam pakļautajiem iedzīvotājiem, Alūksnes slimnīca turpina iegādāties jaunas medicīniskās iekārtas, pakāpeniski nomainot līdzšinējās.

Alūksnes slimnīcas ārsti ir gandarīti par šiem uzlabojumiem, kas būtiski uzlabos gan pacientu ārstēšanu, gan aprūpi. Ambulatorā nodaļā ir iegādāta jauna ultrasonogrāfijas iekārta ar iespēju veikt aknu elastogrāfiju, līdz ar to uzlabojot izmeklējuma kvalitāti ambulatoriem un stacionāra pacientiem. Slimnīca iegādājusies arī tādas iekārtas, kas līdz šim nav bijušas – holteris un spirometrs, tādejādi piedāvājot jaunus pakalpojumus.

Liels ieguldījums veikts Operāciju bloka pilnveidošanai. Iegādātas jaunas operāciju lampas 2 zālēm, operāciju galds un instrumentu komplekti traumatoloģisko operāciju veikšanai.

Rūpējoties par ambulatoro un stacionāro pacientu rehabilitāciju, Alūksnes slimnīca iegādājusies jaunas mazās tehnoloģiju iekārtas Rehabilitācijas un fizikālās terapijas nodaļai – ultraskaņas terapijas iekārta, lāzera terapijas iekārta, magnētiskās terapijas iekārta, darsonvalizācijas iekārta un elektrostimulācijas iekārta.

Visas šīs iekārtas iegādātas turpinot realizēt projektu Veselības aprūpes infrastruktūras un medicīnas tehnoloģiju atjaunošana SIA "Alūksnes slimnīca", un medicīnas tehnoloģiju iegāde SIA "Vidzemes slimnīca", uzlabojot kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību Vidzemē".

Turpinām realizēt projektu

Elektroenerģijas traucējumi piemeklē pašos nepiemērotākajos brīžos – tie var tikt izraisīti laikapstākļu, kādas tehnoloģiskas kļūmes vai cilvēka darbības dēļ. Lai kritiskās situācijās, kad notiek elektroapgādes pārtraukumi, Alūksnes slimnīca varētu turpināt sniegt medicīniskos pakalpojumus mūsu pacientiem, gudra izvēle ir parūpēties par alternatīvu enerģijas avotu pašiem. Viens no izplatītākajiem un uzticamākajiem risinājumiem alternatīvas un avārijas elektroapgādes nodrošināšanai ir dīzeļelektrostacija jeb ar dīzeļdzinēju darbināms elektrības ģenerators. Turpinot realizēt projektu “Veselības aprūpes infrastruktūras un medicīnas tehnoloģiju atjaunošana SIA "Alūksnes slimnīca", un medicīnas tehnoloģiju iegāde SIA "Vidzemes slimnīca", uzlabojot kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību Vidzemē", Alūksnes slimnīca, veicot iepirkumu Publiskā iepirkuma likuma kārtībā, iegādājās dīzeļģeneratoru.  Tas var kalpot gan pastāvīgai, gan rezerves elektroenerģijas padevei, ja radušies traucējumi vai atslēgums primārajā elektrolīnijā.

Turpinot rūpēties par ambulatoro un stacionāro pacientu veselību, projekta ietvaros esam iegādājušies arī mazās medicīniskās tehnoloģijas – pulsa oksiometru (paredzēts arī jaundzimušo aprūpei), RTG aizsargtērpus operāciju zālei, lai traumatoloģisko operāciju laikā pacientam var veikt rentgenoloģisko izmeklējumu. Rehabilitācijas un fizikālās terapijas nodaļā izvietota neiroloģiskā Bobota kušete un līdztekas, kā arī iegādāta portatīvā elektrostimulācija iekārta (TENS).

Noslēgts būvdarbu līgums par Alūksnes slimnīcas rehabilitācijas un fizikālās terapijas nodaļas pārbūvi un ginekoloģijas nodaļas vienkāršotu atjaunošanu

2021.gada 30.aprīlis

Projekta Veselības aprūpes infrastruktūras un medicīnas tehnoloģiju atjaunošana SIA "Alūksnes slimnīca", un medicīnas tehnoloģiju iegāde SIA "Vidzemes slimnīca", uzlabojot kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību Vidzemē" ietvaros, Alūksnes slimnīca veica iepirkumu “Alūksnes slimnīcas rehabilitācijas un fizikālās terapijas nodaļas pārbūve un ginekoloģijas nodaļas vienkāršotā atjaunošana”. Būvdarbu izmaksas projekta realizācijai pēc veiktā iepirkuma rezultātiem ir 433 945,25  EUR bez PVN. 2021.gada 29.aprīlī noslēgts būvdarbu līgums. Darbus objektā veiks SIA “JĒKABPILS BŪVE”, būvniecības laiks – 12 mēneši,  būvuzraudzību nodrošina SIA “RS BŪVNIEKS”, būvprojekta izstrādātājs – SIA “BM-projekts”.


Uzsākti būvdarbi Alūksnes slimnīcas rehabilitācijas un fizikālās terapijas nodaļas pārbūvei un ginekoloģijas nodaļas vienkāršotai atjaunošanai

2021.gada 2.augusts

Uzsākti būvdarbi Alūksnes slimnīcas rehabilitācijas un fizikālās terapijas nodaļas pārbūvei un ginekoloģijas nodaļas vienkāršotai atjaunošanai. Projektā paredzēts:

1.  Rehabilitācijas un fizikālās terapijas nodaļas pārbūve

Tiks pārbūvēta Alūksnes slimnīcai piederoša 2 stāvu ēka Alūksnē, Pils ielā 1, kas līdz šim tika izmantota kā noliktava. Plānotais būvniecības apjoms 289,9 m2.
Slimnīcas teritorijā izvietotās 2 stāvu ēkas pārbūvē, to pārbūvējot rehabilitācijas nodaļas izveidošanas vajadzībām, tiks veiktas šādas darbības:
siltummezgla nomaiņa;
jumta nomaiņa;
iekštelpu pārbūve (grīdas, griestu, sienu nomaiņa, apdare);
logu nomaiņa;
lifta izbūve. 

2.  Ginekoloģijas kabineta pārcelšana uz citām telpām, pirms tam veicot šo telpu atjaunošanu 

Telpu, kas paredzētas ginekoloģijas kabinetam, atjaunošana: pacientu pieņemšanas telpa, apskates telpa, ārsta istaba. Tiks atjaunots gaitenis un piegulošā kāpņu telpa, stacionāra garderobe, WC.


Alūksnes slimnīca lauž  būvdarbu līgumu par rehabilitācijas un fizikālās terapijas nodaļas pārbūvi un ginekoloģijas nodaļas vienkāršotu atjaunošanu

2021.gada 30.decembrī

Alūksnes slimnīca 21.decembrī ir lauzusi ar SIA “JĒKABPILS BŪVE” noslēgto līgumu par rehabilitācijas un fizikālās terapijas nodaļas pārbūvi un ginekoloģijas nodaļas vienkāršotu atjaunošanu. Šādu soli slimnīcai nācies spert saistību nepildīšanas dēļ no uzņēmēja puses.

Projekta Veselības aprūpes infrastruktūras un medicīnas tehnoloģiju atjaunošana SIA "Alūksnes slimnīca", un medicīnas tehnoloģiju iegāde SIA "Vidzemes slimnīca", uzlabojot kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību Vidzemē" ietvaros, Alūksnes slimnīca veica iepirkumu “Alūksnes slimnīcas rehabilitācijas un fizikālās terapijas nodaļas pārbūve un ginekoloģijas nodaļas vienkāršotā atjaunošana”. 2021.gada 24.aprīlī tika noslēgts būvdarbu līgums ar būvuzņēmēju SIA “JĒKABPILS BŪVE”.

Slimnīca jau iepriekš vairākkārt būvsapulcēs tika vērsusi būvuzņēmēja uzmanību uz to, ka darbu intensitāte ir nepietiekama un neatbilstoša paredzētajam grafikam, būvdarbu temps pārāk lēns un tas apdraud slimnīcas projekta īstenošanu nepieciešamajā termiņā. Pamatojoties uz Būvkomersantu reģistrā publicēto informāciju par būvuzņēmēju, Alūksnes novada pašvaldības Būvvalde 2021.gada 6.decembrī apturēja būvdarbus objektā. Saskaņā ar noslēgtā līguma nosacījumiem Būvuzņēmējs tika informēts par minēto faktu un vienlaikus tam tika norādīts par Būvdarbu izpildes kalendāra grafikā paredzēto darba intensitātes neievērošanu un būtisku līguma izpildes kavēšanu. Ievērojot, ka līgumā noteiktajā termiņā netika novērst pamats līguma laušanai, slimnīca, saskaņā ar līguma nosacījumiem, vienpusēji atkāpās no līguma.

Pašlaik slimnīca vērtē turpmākās nepieciešamās darbības jaunas iepirkuma procedūras organizēšanai, lai būvdarbus varētu kvalitatīvi pabeigt.


Noslēgts būvdarbu līgums par Alūksnes slimnīcas rehabilitācijas un fizikālās terapijas nodaļas pārbūves un ginekoloģijas nodaļas vienkāršotas atjaunošanas būvdarbu pabeigšanu, un atsākti apturētie būvniecības darbi

2022.gada 30.marts

 

Alūksnes slimnīca projekta Veselības aprūpes infrastruktūras un medicīnas tehnoloģiju atjaunošana SIA "Alūksnes slimnīca", un medicīnas tehnoloģiju iegāde SIA "Vidzemes slimnīca", uzlabojot kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību Vidzemē" ietvaros veica iepirkumu “Alūksnes slimnīcas rehabilitācijas un fizikālās terapijas nodaļas pārbūves un ginekoloģijas nodaļas vienkāršotās atjaunošanas būvdarbu pabeigšana”. Būvdarbu izmaksas projekta realizācijai pēc veiktā iepirkuma rezultātiem ir 455 469,22  EUR bez PVN.

Pamatojoties uz iepirkuma rezultātiem, 2022.gada 17.martā noslēgts būvdarbu līgums, būvniecības laiks – 12 mēneši.

Darbus objektā veic SIA “OZOLMĀJAS”, būvuzraudzību nodrošina SIA “RS BŪVNIEKS”, būvprojekta izstrādātājs – SIA “BM-projekts”.


Turpinās Alūksnes slimnīcas rehabilitācijas un fizikālās terapijas nodaļas pārbūves un ginekoloģijas nodaļas vienkāršotas atjaunošanas būvniecības darbi

2022.gada 30.jūnijs

Alūksnes slimnīcā turpinās uzsāktie rehabilitācijas un fizikālās terapijas nodaļas pārbūves darbi. Šobrīd notiek pamatu un cokola siltināšana, lifta šahtas izveide un ūdens un kanalizācijas tīkli ierīkošanas darbi. Pilnībā pabeigta jumta konstrukcijas izveide un jauno logu montāža. Savukārt, ginekoloģijas nodaļā uzsākti demontāžas darbi.

Darbi “Alūksnes slimnīcas rehabilitācijas un fizikālās terapijas nodaļas pārbūves un ginekoloģijas nodaļas vienkāršotās atjaunošanas būvdarbu pabeigšana” notiek projekta Veselības aprūpes infrastruktūras un medicīnas tehnoloģiju atjaunošana SIA "Alūksnes slimnīca", un medicīnas tehnoloģiju iegāde SIA "Vidzemes slimnīca", uzlabojot kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību Vidzemē" ietvaros, ko finansē no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzekļiem, valsts budžeta finansējuma un pašu uzņēmuma līdzfinansējuma.

Darbus objektā veic SIA “OZOLMĀJAS”, būvuzraudzību nodrošina SIA “RS BŪVNIEKS”, būvprojekta izstrādātājs – SIA “BM-projekts”.

 

Pabeigti fasādes siltināšanas darbi

2022.gada 30.septembris

Alūksnes slimnīcas atjaunotajai ēkai, kurā pēc projekta Veselības aprūpes infrastruktūras un medicīnas tehnoloģiju atjaunošana SIA "Alūksnes slimnīca", un medicīnas tehnoloģiju iegāde SIA "Vidzemes slimnīca", uzlabojot kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību Vidzemē" realizācijas atradīsies rehabilitācijas un fizikālās terapijas nodaļa, pabeigta fasādes siltināšana. Pilnībā no jauna izveidots un pabeigts ēkas siltummezgls, izbūvētas starpsienas, kā arī pabeigta lifta šahtas izbūve.

Ginekoloģijas nodaļā pabeigta starpsienu izbūve un karstā, aukstā ūdensvadu ierīkošanas darbi. Šobrīd uzsākti sienu un grīdas apdares darbi.

Darbi “Alūksnes slimnīcas rehabilitācijas un fizikālās terapijas nodaļas pārbūves un ginekoloģijas nodaļas vienkāršotās atjaunošanas būvdarbu pabeigšana” notiek projekta ietvaros, ko finansē no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzekļiem, valsts budžeta finansējuma un pašu uzņēmuma līdzfinansējuma.

Darbus objektā veic SIA “OZOLMĀJAS”, būvuzraudzību nodrošina SIA “RS BŪVNIEKS”, būvprojekta izstrādātājs – SIA “BM-projekts”.


Turpinām realizēt būvprojektu

2022.gada 30.decembrī

Turpinot uzsāktos pārbūves darbus Alūksnes slimnīcas rehabilitācijas un fizikālās terapijas nodaļā, būvnieks ir pilnībā pabeidzis apkures darbus un ēkā ierīkojis ventilāciju. Šobrīd uzsākti sienu un grīdas apdares darbi.

Ginekoloģijas nodaļā aprīkoti kabineti ar izlietnēm un pabeigti darbi sanitārajā mezglā.

Darbi “Alūksnes slimnīcas rehabilitācijas un fizikālās terapijas nodaļas pārbūves un ginekoloģijas nodaļas vienkāršotās atjaunošanas būvdarbu pabeigšana” notiek projekta Veselības aprūpes infrastruktūras un medicīnas tehnoloģiju atjaunošana SIA "Alūksnes slimnīca", un medicīnas tehnoloģiju iegāde SIA "Vidzemes slimnīca", uzlabojot kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību Vidzemē" ietvaros, ko finansē no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzekļiem, valsts budžeta finansējuma un pašu uzņēmuma līdzfinansējuma.

Darbus objektā veic SIA “OZOLMĀJAS”, būvuzraudzību nodrošina SIA “RS BŪVNIEKS”, būvprojekta izstrādātājs – SIA “BM-projekts”.

Attēls, kurā ir sniegs, ārpus telpām, ēka, māja
        
        Apraksts ģenerēts automātiski

 

Alūksnes slimnīcas rehabilitācijas un fizikālās terapijas nodaļas pārbūves un ginekoloģijas nodaļas vienkāršotas atjaunošanas būvniecības darbi ir pabeigti

2023.gada 9.martā

Alūksnes slimnīcā būvdarbi objektā “Alūksnes slimnīcas rehabilitācijas un fizikālās terapijas nodaļas pārbūves un ginekoloģijas nodaļas vienkāršotās atjaunošanas būvdarbu pabeigšana” ir pabeigti un tiek gatavota dokumentācija iesniegšanai būvvaldē par pārbūvētās ēkas un ginekoloģijas nodaļas telpu nodošanu ekspluatācijā.

Darbi tika veikti projekta Nr. 9.3.2.0/18/I/017 ietvaros, ko finansē no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzekļiem, valsts budžeta finansējuma un pašu uzņēmuma līdzfinansējuma.

    

Teritorijas labiekārtošanas darbus pabeigs pavasarī

2023.gada 20.martā

Alūksnes slimnīcas realizētajā būvprojektā “Alūksnes slimnīcas rehabilitācijas un fizikālās terapijas nodaļas pārbūve un ginekoloģijas nodaļas vienkāršotās atjaunošanas būvdarbi” celtniecības darbi ir pabeigti, atjaunotā ēka un ginekoloģijas nodaļas telpas nodotas ekspluatācijā. Minētajā objektā vēl nav pabeigti projekta ietvaros paredzētie teritorijas labiekārtošanas darbi. Būvuzņēmējs tos turpinās pavasarī, sākoties atbilstošiem laika apstākļiem.

Darbi tika veikti projekta Nr. 9.3.2.0/18/I/017 ietvaros, ko finansē no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzekļiem, valsts budžeta finansējuma un pašu uzņēmuma līdzfinansējuma.

 

Slimnīcā durvis vērs jauna nodaļa

2023.gada 15.aprīlī

Daudzi Alūksnes slimnīcas apmeklētāji un viesi ir ievērojuši, ka ēka, kas pirms daudziem gadiem bija slimnīcas administrācijas ēka ar konferenču zāli otrajā stāvā un lielu pagrabu dārzeņu, augļu un citu saimniecībā noderīgu lietu glabāšanai, nu ir ieguvusi jaunu veidolu. Ēka ir nosiltināta, nomainīti logi un atjaunots jumts. Tagad šajā ēkā būs Rehabilitācijas un fizikālās terapijas nodaļa.  

Fotoattēlā varētu būt 9 cilvēki

Par to variet lasīt jaunākajā 14.04.2023. laikraksta “Alūksnes un Malienas Ziņas” numurā un portālā aluksniesiem.lv  https://aluksniesiem.lv/multimedia/slimnica-durvis-vers-jauna-nodala/

Darbi “Alūksnes slimnīcas rehabilitācijas un fizikālās terapijas nodaļas pārbūves un ginekoloģijas nodaļas vienkāršotās atjaunošanas būvdarbu pabeigšana” tika veikti projekta Veselības aprūpes infrastruktūras un medicīnas tehnoloģiju atjaunošana SIA "Alūksnes slimnīca", un medicīnas tehnoloģiju iegāde SIA "Vidzemes slimnīca", uzlabojot kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību Vidzemē" ietvaros, ko finansē no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzekļiem, valsts budžeta finansējuma un pašu uzņēmuma līdzfinansējuma.